Els problemes de les pimes per digitalitzar-se i les claus per aconseguir-ho

Si les estadístiques són certes, un 81% de les petites i mitjanes empreses té seriosos problemes. La majoria s’està quedant anquilosada al no marcar com a prioritat la digitalització. De fet, només un 19% d’aquestes companyies té un pla per a digitalitzar-se. La falta d’un pla per a dur a terme la transformació digital a la qual ja s’han sumat les grans superfícies només podria tenir com a conseqüència el tancament dels petits negocis per no haver sabut adaptar-se al món digital.

Digitalització en l’empresa, oportunitat o desafiament? Coneix la situació de les pimes i autònoms a Espanya quant a transformació digital

Claus per a digitalitzar l’empresa

Digitalitzar-se no és una opció, sinó una necessitat. Quan es parteix des de zero a vegades és complicat saber per on començar, sobretot, quan anteriorment no s’han destinat ni recursos ni pressupost a aquest efecte.

Si no es disposa d’una partida pressupostària important per a dur a terme la transformació digital de l’empresa que impliqui contractar a professionals per a ajudar en aquest sentit, el més convenient seria invertir en cursos de formació. No es pot tenir un negoci digital sense personal preparat per a conduir-lo cap a l’èxit.

Un dels primers passos per a digitalitzar l’empresa és pensar en els cercadors. La majoria dels internautes recorren a un dels més populars, Google, quan necessiten buscar informació o un producte. Si la pime aconsegueix aparèixer en la primera pàgina del cercador, és molt probable que aconsegueixi un client més. Això sí, a l’hora de fer SEO, la pime ha d’analitzar primer qui són els seus clients, el seu perfil professional, demogràfic, l’edat, així com el seu comportament en Internet.

Blog, xarxes socials, “fons d’armari” bàsic per a una pime digital

A part, és aconsellable crear un Blog on s’aporti contingut de valor i en el qual també es treballin les paraules clau amb les quals es vol posicionar el negoci. Una eina molt útil per a estudiar aquestes paraules clau és el planificador de paraules de Google Ads. En funció dels resultats, l’empresari haurà de treballar a posicionar aquestes paraules clau al costat dels seus productes i el contingut que comparteixi en Internet.

En xarxes socials, menys és més. La necessitat d’estar present el negoci en aquestes plataformes no vol dir que la pime hagi de tenir compte a totes les xarxes socials, no. Tot depèn del tipus de consumidor i de negoci.

Una dada ben mesurada és un pas cap a l’èxit. Mesurar els resultats de les accions que es duguin a terme atorga a l’empresa la capacitat de comprovar si les accions que ha desenvolupat són o no les adequades i, el més important, si estan tenint èxit o tot el contrari. El món digital canvia constantment pel que les estratègies que tal vegada un mes fan efecte, el mes següent pot ser que no donin els mateixos resultats.

 

 

Posts relacionats

Comentar