Sage Despachos Connected és la solució de gestió Fiscal, Laboral, Comptable, Financera i Gestió Interna més completa per a assessories

  • Mida d’empresa: 10 a 200 empleats
  • Per assessories i despatxos professionals

Sage Despachos Connected és la nova la solució de gestió més completa per al teu Despatx. Una solució realment adaptada a la teva forma de treballar.

Amb les següents característiques: estàndard, modular, escalable, i connectada, et permet optimitzar i professionalitzar les activitats de gestió en l’àrea Comptable, Fiscal i Laboral, així com la mateixa Gestió Interna de la teva Despatx.

Ofereix a més mòduls d’alta productivitat per millorar les comunicacions amb els teus clients.

Com totes les dades estan sincronitzats en una sola plataforma, permet tenir un control més eficient i fiable de l’estat del negoci, així com planificar recursos i necessitats del dia a dia del Despatx.

Realitza amb Sage Despatxos for life la gestió diària en qualsevol àmbit del teu despatx, cobrint les teves necessitats principals d’una manera fàcil, senzilla i òptima.

Disponible en mode Llicència, subscripció, per minimitzar la inversió inicial del teu Despatx i Online per reduir costos d’infraestructura i disposar d’accessibilitat il·limitada des de qualsevol ordinador amb connexió a internet.

Necessita més informació?

Accepto les condicions